Toch wel. Ook wanneer je uit een hele andere richting komt die op het eerste zicht niets te maken heeft met communicatiemanagement, kan je in aanmerking komen voor een vrijstelling(en).
Luna Buttiens, de 21 jarige studente communicatiemangement uit Leuven kan dit zeker beamen. Het is inderdaad geen alledaagse keuze om van een heel wetenschappelijke en technische richting zoals industrieel ingenieur, door te stromen naar het praktijkgerichte communicatiemanagement. Maar voor Luna was dit in ieder geval de beste beslissing in haar leven.
Na twee jaar het technisch werkveld verkend te hebben, was Luna namelijk toe aan iets geheel anders. Ze besefte dat haar roeping niet lag in de wetenschap en ging op zoek naar haar passies en interesses. Al snel kwam ze erachter dat deze creatieve vlinder haar vleugels moest spreiden in een sociale en creatieve studieomgeving. Inderdaad! Bij communicatiemanagement in Thomas More.
Maar wat met die vrijstellingen dan? Wel, op het eerste zicht dacht Luna niet dat ze in aanmerking zou komen voor een vrijstelling. “Er zijn toch echt geen gelijkenissen tussen deze twee richtingen” dacht ze. Een nee heb je, een ja kun je krijgen! Met deze mentaliteit klopte ze aan bij Lieven Van Hoe (studiecoördinator). En jawel hoor! Dankzij haar moedige presentatieskills en doorzettingsvermogen tijdens het maken van eindeloze papers, kreeg ze een vrijstelling voor het vak Schrijf en presentatietechnieken (SPT) in het eerste jaar.
21 examens en een vrijstelling voor SPT 1 later, kan ze dan ook met een gerust hart vertellen dat ze nog nooit zo blij was van haar keuze.
Kom jij uit bio-ingenieur, taal en letterkunde, toegepaste psychologie of nog iets helemaal anders? En ben je benieuwd of jij recht hebt op een vrijstelling(en)? Aarzel dan zeker niet en stuur een mailtje naar lieven.vanhoe@thomasmore.be, want wie weet maak jij volgend jaar wel een examen minder ;)!